Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Τα πρώτα smartphones της Microsoft


Δύο νέα smartphone παρουσίασε η Microsoft τη Δευτέρα (12/4), στοχεύοντας καθαρά στο νεανικό κοινό, με σκοπό να «εισβάλλει» στην διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά των smartphones, όπου κυριαρχούν Blackberry και Apple. Η πρώτη απόπειρα της εταιρείας να σχεδιάσει και να δημιουργήσει τα δικά της κινητά τηλέφωνα έρχεται έξι μήνες μετά την παρουσίαση του νέου λογισμικού των Windows ειδικά για κινητά. Τα δύο smartphones ονομάζονται Kin One και Kin Two και έχουν κατασκευαστεί από την Ιαπωνική Sharp, ενώ θα πωλούνται από την Verizon Wireless σε συνεργασία με τη Vodafone. Όπως αποκάλυψε η Microsoft, τα Kin θα βγουν στην αγορά των ΗΠΑ τον Μάιο και στην Ευρώπη το Φθινόπωρο, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα προσδιοριστεί η λιανική τιμή.

Και τα δύο θα έχουν οθόνη αφής, κάμερα και επιπρόσθετο πληκτρολόγιο. Όμως, το Kin One θα είναι μικρότερο, ενώ το Kin Two θα έχει μεγαλύτερη οθόνη, μεγαλύτερη μνήμη και θα μπορεί να βιντεοσκοπεί σε υψηλή ανάλυση.

Τα smartphones της Microsoft θα συγκεντρώνουν δεδομένα από το Facebook, το Twitter και το Myspace όπου οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται links, φωτογραφίες και βίντεο με τους φίλους τους.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες των Kin θα κάνουν back-up αυτόματα SMS, ιστορικά κλήσεων, φωτογραφίες, βίντεο και επαφές, χωρίς οι χρήστες να φοβούνται μήπως χάσουν τα αρχεία τους.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share via email, networking sites and bookmark using any service!