Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε λιμάνια, συγκοινωνίες και ταχυδρομεία

Νέες κινητοποιήσεις σε κλάδους εργαζομένων ξεκινούν αυτή τη βδομάδα, με πρώτη κινητοποίηση στη σειρά την 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά της άρσης του καμποτάζ, που πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα.
Η απεργιακή κινητοποίηση θα ακινητοποιήσει όλα τα υπό ελληνική σημαία πλοία.
Σε ανακοίνωσή της για το θέμα του καμποτάζ η ΠΝΟ αναφέρει ότι: «Θεωρούμε ότι η κοινωνική ευαισθησία δεν εκφράζεται διώχνοντας τους Έλληνες ναυτεργάτες από τα κρουαζιερόπλοια . Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ναυτικοί έχουν λόγους να ανησυχούν διαρκώς για το παρόν και το μέλλον της εργασίας τους.
Η ΠΝΟ απορρίπτει την άποψη ότι θα υπάρξουν οφέλη από την άρση του καμποτάζ, και μάλιστα ότι αυτά «αφορούν σε μεγάλο βαθμό και τους ίδιους (δηλ. τους ναυτεργάτες)». Αντίθετα, αυτή θα σημαίνει αθρόα απώλεια των θέσεων εργασίας των ναυτεργατών και εκτόξευση της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη.
Αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός η προσδοκία ότι «πέρα από τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν σε ξηρά και θάλασσα, θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και σε πολλούς άλλους τομείς», αναφέροντας μάλιστα το παράδειγμα της Ιταλίας στην οποία απασχολούνται 4.000 Ιταλοί ναυτικοί.
Η ΠΝΟ εστιάζοντας την προσοχή και το ενδιαφέρον της στον τομέα της ναυτικής εργασίας, όχι μόνο δεν πείθεται από τις σχετικές εξαγγελίες, αλλά με βεβαιότητα υποστηρίζει ότι ανεργία και ευημερία συνιστούν έννοιες ασύμβατες».
Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ.). Η απεργία έχει σαν βασικό αίτημα την πραγματοποίηση προσλήψεων στα ΕΛΤΑ.  Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «με την ομόφωνη μας απόφαση για 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 26 Απριλίου 2010, απαιτούμε προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για κάλυψη όλων των κενών σε όλη τη χώρα, άμεσα. Σήμερα με 2.500 κενές οργανικές θέσεις σε όλους τους κλάδους, σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί το ταχυδρομικό έργο και ο πολίτης αλλά και οι εργαζόμενοι μέσα από την εντατικοποίηση και το φόρτο εργασίας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής και ανοχής».
Συγκοινωνίες
Αύριο Τρίτη από τις 11πμ έως τις 5μμ στάση εργασίας και γενική συνέλευση, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ. Από τη στάση αναμένεται να σημειωθούν προβλήματα στις μετακινήσεις, ενώ κανονικά θα λειτουργήσει ο προαστιακός σιδηρόδρομος.
Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και την ιστοσελίδα στη διεύθυνση http://www.oasa.gr

ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share via email, networking sites and bookmark using any service!