Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Η βία στα γήπεδα και τα πρώτα μέτρα...

Για τη βία στα γήπεδα, την αναστολή της χρηματοδότησης από τον ΟΠΑΠ και την εκκαθάριση της σωματειακής βάσης των αθλητικών ομοσπονδιών, μίλησε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3».
Τα πρώτα μέτρα όπως είπαν αθλητικοί παράγοντες στο SportGreece πρέπει να είναι εκτός απο τους Συλλόγους μαϊμούδες, η Παιδεία στα σχολεία και Σωματεία για υγιή αθλητισμό και φυσικά η θέσπιση κανόνων συμπεριφοράς στα γήπεδα. Στην Ευρώπη προχώρησαν και σε ονομαστικοποίηση των εισιτηρίων.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του γ.γ. Αθλητισμού:

«Οι κινήσεις της ΓΓΑ στο πλαίσιο των αποφάσεων του υπουργού Πολιτισμού είναι θα έλεγα αυτονόητες. Μερικές φορές η χώρα μας κάνει εντύπωση στο ουσιώδες και στο αυτονόητο. Εξελίσσεται αν μιλήσουμε για παράδειγμα για το ποδόσφαιρο, πρωταθλήματα τα οποία έχουν παθογένειες ιδιαίτερα έντονες και χρόνιες χωρίς αμφιβολία οι οποίες ενοχλούν πάρα πολύ τον Έλληνα πολίτη. Δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ. Αν ξέρει κανείς να κυκλοφορεί στοιχειωδώς στους δρόμους και να μιλάει με τους φίλους του, η κοινή κουβέντα είναι τι θα γίνει με αυτή την ιστορία και πόσο θα κρατήσει αυτή η ιστορία; Αυτό είναι το κοινό μοτίβο στο στόμα όλων των Ελλήνων. Αυτό είναι μία καθημερινή υπόθεση. Τα πρωτοσέλιδα τα καταλαμβάνει η Σούπερ Λιγκ, αλλά πίσω από τις γραμμές θα δείτε βία στα ερασιτεχνικά και τοπικά πρωταθλήματα. Αυτή η υπόθεση τίθεται πια σε νέα βάση. Ή θα βρεθούμε από την ίδια πλευρά του τραπεζιού και θα πάρουμε τα μέτρα τα οποία απαιτούνται για να σταματήσει το φαινόμενο. Ή αν δεν τα καταφέρουμε να λειτουργήσουμε με την κοινή λογική προς την ίδια κατεύθυνση η Πολιτεία θα πρέπει πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να κάνει αυτό που πρέπει. Αν παράγεται ένα βίαιο προϊόν, γεμάτο τυφλό παραγοντισμό και είναι διαρθρωμένο σε βάσεις οι οποίες δεν ταιριάζουν στο αθλητικό πνεύμα, τότε δεν μπορεί να το χρηματοδοτεί ο Έλληνας φορολογούμενος».


sportgreece.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share via email, networking sites and bookmark using any service!