Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Η Μέρκελ και η αγωνία της για τις εκλογές

Με μια καθαρά φαρισαϊκή συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα, αφού στο μυαλό της ήταν, συνέχεια, οι εκλογές στο μεγαλύτερο κρατίδιο της Γερμανίας, (τη Ρηνανία-Βεστφαλία), που θα κρίνουν το μέλλον της, (αν θα συνεχίσει τη συνεργασία με τους βολικούς φιλελεύθερους ή θ΄ αναγκαστεί σε νέα συγκυβέρνηση με τους σοσιαλδημοκράτες…), η κυρά - Μέρκελ, έβαλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., ανοίγοντας δρόμους περιπέτειας, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη !
Με το σακουλιασμένο μάτι της καρφωμένο στις δημοσκοπήσεις, έκανε και κάνει το παν για να φανεί αρεστή στους ψηφοφόρους, προβαίνοντας σε ενέργειες και δηλώσεις, συχνά αντικρουόμενες και φανερά σκόπιμες και παραπλανητικές.

Αφού σύρθηκε στη συμφωνία για τη δημιουργία του μηχανισμού στήριξης, μη διακινδυνεύοντας να μείνει μόνη και απομονωμένη απ΄ όλους, παρουσίασε τις πρώτες ημέρες την απόφαση ν΄ αφορά μόνο μια απόπειρα αποθάρρυνσης των κερδοσκοπικών επιχειρήσεων κατά της Ελλάδας, με εντελώς αφηρημένο και απροσδιόριστο, χρονικά, το ενδεχόμενο, ο μηχανισμός να λειτουργήσει κάποτε…
Κι αυτή και τα τσιράκια της έπαιζαν, τότε το μοτίβο, «…η Ελλάδα πρέπει να τα καταφέρει μόνη της…». Είναι η γραμμή, που εδώ και καιρό παπαγάλιζε κι ο «κατήγορος» Σαμαράς, εκφραστής της νέας και εξαγνισθείσης, μ΄ ένα, μονότονα επαναλαμβανόμενο, αυτοκριτικό λογίδριο, από τα εγκλήματα που την βαρύνουν, νεοδημοκρατίας.
Όταν η Ελλάδα πήρε τα σκληρά μέτρα, η Μέρκελ, επειδή τη βόλευαν, τα χαρακτήρισε «σωστά και αναγκαία...»

Το ξεσάλωμα των διεθνών τοκογλύφων, ανάγκασαν το Γ. Παπανδρέου να ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού πριν από τους δανεισμούς του Μαϊου κι έτσι η Angela, βρέθηκε στην ανάγκη να πάρει θέση, πριν από τις εκλογές της 9ης του μηνός.
«Γιατί μου τόκανες αυτό ?...», φέρεται να είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό, την Παρασκευή το μεσημέρι στο τηλέφωνο, λίγα λεπτά αφότου έγινε γνωστό το αίτημα της Ελλάδας. «Λόγοι εθνικού συμφέροντος, δεν επέτρεπαν άλλη καθυστέρηση…», τόνισε ο Παπανδρέου και η επικοινωνία έκλεισε με ψυχρότητα…

Το κακέκτυπο της Θάτσερ, έβγαλε τη χολή της, αμέσως μετά, δηλώνοντας πως «…ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας θα ενεργοποιηθεί μόνο αν απειληθεί η σταθερότητα του ευρώ στο σύνολό του και εάν η Αθήνα παρουσιάσει ένα αξιόπιστο οικονομικό πρόγραμμα». ΄Αλλαξε τροπάριο, δηλαδή, για τα μέτρα και πρόσθεσε ακόμα πως «…όταν παρουσιαστεί ένα οικονομικό σχέδιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να καθορίσουν αν βρισκόμαστε σε μία κατάσταση όπου η σταθερότητα του ευρώ στο σύνολό του επιβάλλει να προσφέρουμε βοήθεια στην Ελλάδα ».
Προσπαθώντας ν΄ αγοράσει χρόνο και να καβατζάρει την 9η Μαϊου, η κυράτσα, το μόνο, που έχει καταφέρει είναι να γίνει περίγελο όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά σ΄ όλη την Ε.Ε. αφού όλοι ξέρουν το γιατί φέρεται έτσι κι ό,τι μετά τις εκλογές στη Ρηνανία-Βεστφαλία, θ΄ αναγκαστεί να πει και να πράξει άλλα !...
Είναι χαρακτηριστικό το άδειασμα που της έκανε ο ΄Ολι Ρεν, δηλώνοντας – απαντώντας της, πως «…κρίνονται όχι μόνο η οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας, αλλά και αυτή της ευρωζώνης και, τελικά, όλου του κόσμου…» !!!
Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, η κυρα – Μέρκελ, οδεύει προς την, κρίσιμη, αναμέτρηση της 9ης Μαϊου, όχι απλά απομονωμένη στο εξωτερικό, αλλά και ρεζιλεμένη στο εσωτερικό, (πλακώθηκε ακόμα και με τους δικούς της, σαν τον Σόϊμπλε...) κι όλα δείχνουν, πως η κατινίστικη συμπεριφορά της, θα «πληρωθεί» ανάλογα και κατάλληλα, με το αποτέλεσμα !...

logoplokies.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share via email, networking sites and bookmark using any service!