Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Μας ζητούν δημοτικά τέλη …μέχρι κεραίας!

Ο ΔΑ, κατά κόσμον Δήμος Αθηναίων και ο Νικηταράς ο Δεντροφάγος, θέλει εσχάτως να προσθέσει και το προσωνύμιο «Κεραιοφάγος», δαιμονοποιώντας ξανά την κινητή τηλεφωνία! Στo τελευταίο του «γιουρούσι» επιζητά την αποξήλωση 11 κεραιών στο κέντρο της Αθήνας, με τις πρώτες 4 ήδη να έχουν τεθεί «εκτός λειτουργίας».
Πότε θα εξεγερθούν όλοι αυτοί που κάθε μήνα καταβάλουν δημοτικά τέλη …μέχρι κεραίας, αλλά δεν έχουν το ελάχιστο σήμα να επικοινωνήσουν, είναι ένα ζήτημα!
Την ίδια ώρα, μαχαίρι στις δαπάνες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας του Δημοσίου βάζει ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, καθώς έχουν καταγραφεί υπέρογκα έξοδα για την πληρωμή των συγκεκριμένων λογαριασμών που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο… Με εγκύκλιο ο κ. Ραγκούσης ζητεί να περιοριστούν οι τηλεφωνικές γραμμές με δυνατότητα υπεραστικών κλήσεων, καθώς και οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων. «Ο αριθμός των τηλεφωνικών συνδέσεων που λειτουργούν σήμερα στις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες για υπεραστικές συνδιαλέξεις, είτε εσωτερικού, είτε εξωτερικού, είναι πολύ μεγάλος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις για ορισμένες από αυτές δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη να λειτουργούν χωρίς φραγή», επισημαίνεται στην εγκύκλιο. Ανάλογη είναι η διαπίστωση για τα κινητά τηλέφωνα. «Έχει παρατηρηθεί ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων σε δημόσιες υπηρεσίες και ΝΠΔΔ γίνεται ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα τη διόγκωση των τηλεφωνικών τελών», αναφέρεται. Είναι χαρακτηριστικό πως με την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκαν υπουργεία όπου μόνο για την πολιτική ηγεσία- υπουργός, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς- χρησιμοποιούνταν 70 κινητά τηλέφωνα, ενώ υπήρξαν και μηνιαίοι λογαριασμοί της τάξεως των 107.000 ευρώ!
Ανάλογο είναι το παράδειγμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που το 2008 είχε πληρώσει 6 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και πάνω από 82.000 ευρώ σε κινητά. Στο συγκεκριμένο υπουργείο είχαν υπάρξει μάλιστα και καταγγελίες για τηλεφωνήματα μεγάλης διάρκειας σε γραμμές 090. Αυτό θα πει …Αγρότης μόνος ψάχνει!!!
Οι φήμες πάντως, ότι ο Κακλαμάνης τα έχει βρει με το Ραγκούση, ώστε να μην υπάρχουν κεραίες, σήμα, τηλεφωνήματα και ως εκ τούτου λογαριασμοί, ελέγχονται ως ανακριβείς.

weeklytelecom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share via email, networking sites and bookmark using any service!