Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Τραγωδία στη Σούδα

Τρεις νεκροί, 16 αγνοούμενοι στη Σούδα

Τραγικό τέλος είχε η προσπάθεια δεκάδων υπηκόων Μπαγκλαντές, που απεγκλωβίστηκαν από τη Λιβύη, να κατέβουν με σκοινί από το πλοίο που τους μετέφερε στην Κρήτη, ώστε να αποφύγουν τον έλεγχο

Η άφιξη πλοίων με υπηκόους άλλων χωρών από τη Λιβύη στην Κρήτη εξελίχθηκε σε προσπάθεια λαθρομεταναστών να περάσουν στην χώρα μας και την ΕΕ, με τραγικά αποτελέσματα.

Το μεσημέρι της Κυριακής ανακοινώθηκε από το Λιμενικό ότι οι λιμενικές Αρχές στη Σούδα των Χανίων ενημερώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες από προσωπικό του Ναύσταθμου του Πολεμικού Ναυτικού Κρήτης, ότι άνθρωποι βρίσκονταν στη θάλασσα.

Τρεις νεκροί, 16 αγνοούμενοι στη Σούδα

 

Αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός έρευνας και διάσωσης με δύο πλωτά περιπολικά, ένα φουσκωτό, δύο ρυμουλκά του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε φουσκωτά του Ναύσταθμου Κρήτης, καθώς και από αλιευτικά σκάφη και ένα περιπολικό του ΛΣ.

Οι έρευνες οδήγησαν στον εντοπισμό και την περισυλλογή από τη θάλασσα 29 συνολικά ατόμων, εκ των οποίων 25 μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Χανίων.

Ενας ακόμη που περισυνελέγη ζωντανός, απεβίωσε κατά την μεταφορά του.

Αλλοι τέσσερις διασωθέντες οδηγήθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Οι έρευνες οδήγησαν στον εντοπισμό δύο νεκρών ανθρώπων στη θάλασσα.

Στην συνέχεια, ακόμη δύο άτομα εντοπίστηκαν στην περιοχή κοντά στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου.

Οι παραπάνω κατέβηκαν με βοηθητικό σχοινί από την πλώρη του Ionian King που κατέπλευσε στη Σούδα των Χανίων προερχόμενο από την Τρίπολη της Λιβύης.

Το σημαίας Κύπρου επιβατηγό μετέφερε 1288 επιβάτες, κυρίως υπηκόους Μπαγκλαντές, στο πλαίσιο της απομάκρυνσης αλλοδαπών εργαζόμενων από την σπαρασσόμενη από τις συγκρούσεις αφρικανική χώρα.

Η διασταύρωση στοιχείων όσων αποβιβάστηκαν και όσων εντοπίστηκαν από τις έρευνες δείχνει ότι αγνοείται η τύχη 16 ακόμη επιβατών.

Στις έρευνες που συνεχίζονται στην περιοχή συμμετέχει πλέον και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ για το συμβάν διενεργείται και προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανιών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share via email, networking sites and bookmark using any service!