Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Η Bing πιάστηκε να κλέβει αποτελέσματα από την Google

Κανείς δεν θα περίμενε ότι η μηχανή αναζήτησης της Microsoft θα έκλεβε αποτελέσματα αναζητήσεων από τον κολοσσό στο είδος Google. Σύμφωνα με το searchengineland.com αποδεικνύεται ότι η Bing χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα της Google στο Bing toolbar αλλά και στις προτεινόμενες σελίδες του Internet Explorer 8.
H Google πρώτη υποψιάστηκε τη λάθος τακτική της Bing τον Μάιο του 2010. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2010, με τα αποτελέσματα της Bing να μοιάζουν όσο ποτέ αυτά της Google, η Google κατάλαβε πως κάτι έπρεπε να γίνει ώστε να αποκαλυφθεί η "κλοπή" της Bing. 

Έτσι λοιπόν, η Google δημιούργησε μερικά "συνθετικά" αποτελέσματα στη μηχανή αναζήτησης της (ψεύτικους όρους αναζήτησης αλλά και αποτελέσματα τα οποία δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ κανένας χρήστης). Αμέσως μετά από αυτό, στις 17 Δεκεμβρίου, ζητήθηκε σε περίπου 20 μηχανικούς της Google να δοκιμάσουν αναζήτηση με τους ψεύτικους όρους χρησιμοποιώντας τον Internet Explorer 8 ή το Bing Toolbar. Έως τις 31 Δεκεμβρίου, μερικά από αυτά τα "ψεύτικα" αποτελέσματα ξεκίνησαν να εμφανίζονται στα αποτελέσματα της Bing. Για του λόγου το αληθές δείτε και την εικόνα που ακολουθεί.

example-1-500x122

Ένας από τους ψεύτικους όρους της Google

example-1-bing-500x129

Μερικές μέρες μετά, τα ίδια αποτελέσματα και στη Bing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share via email, networking sites and bookmark using any service!