Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

6 εκατομμύρια χρήστες για το Foursquare

Το Foursquare ανακοίνωσε προχτές ορισμένα αξιοσημείωτα νούμερα. Η εταιρία είπε πως έφτασε τα 6 εκατομμύρια χρήστες και ότι μέσα στο 2010 σημείωσε αύξηση στα checkins 3400% σε σχέση με το 2009, μετρώντας συνολικά 381,576,305 check-ins.

Και αν σκεφτούμε ότι πριν 1.5 μήνα ήταν στα 5 εκατομμύρια χρήστες, μιλάμε για 1 εκατομμύριο μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν που ο συνιδρυτής του Foursquare Dennis Crowley ανακοίνωνε 2 εκατομμύρια check-ins ημερησίως.

Στο Le Web τότε λοιπόν είχε αναφερθεί ότι οι χρήστες της υπηρεσίας είναι μοιρασμένοι κατά 60% στις ΗΠΑ και 40% παγκοσμίως με τον μέσο χρήστη να κάνει 3-4 check-ins κάθε μέρα. Να αναφέρουμε ότι σε λιγότερο από 3 βδομάδες από τη στιγμή που προστέθηκε η δυνατότητα ανεβάσματος φωτογραφίας για κάθε place, είχαν ήδη ανέβει ένα εκατομμύριο φωτογραφίες.

Από ότι φαίνεται το Facebook Places δεν ήταν αρκετό για να μειώσει την δύναμη του Foursquare. Βέβαια ακόμα δεν έχει γίνει rollout παντού και είναι ακόμα σε πειραματικό σχετικά στάδιο, αλλά με τέτοια νούμερα, δε νομίζουμε ότι πρέπει κάτι να φοβάται το FS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share via email, networking sites and bookmark using any service!