Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Σφοδρή σύγκρουση Παπανδρέου – Τσίπρα στη Βουλή για το Μνημόνιο και για τον Στρος Καν

Σφοδρή σύγκρουση σημειώθηκε στην Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα .

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Τσίπρα ότι είχε ως στόχο από την αρχή να παραδώσει τη χώρα στο ΔΝΤ, τόνισε ότι η κυβέρνηση προετοιμάστηκε από την αρχή για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε υψηλούς τόνους χαρακτήρισε κουτσομπολιό και συνωμοσίες τα περί Στρος Καν και ξεκαθάρισε: «Το ότι εγώ ήμουν σε επαφή με πολλούς ισχυρούς ανθρώπους από το εξωτερικό δεν είναι καμία ανακάλυψη, είναι δική μου δημόσια δήλωση από την αρχή, και αυτό καταρρίπτει και τα όσα είπε και η ΝΔ ότι καθυστερήσαμε να αντιδράσουμε. Ήταν καθήκον μου να προετοιμαστώ για κάθε ενδεχόμενο Και αυτό έκανα. Έχετε καμία αντίρρηση κύριε Τσίπρα, προτείνετε να μην του είχα μιλήσει, να κλεινόμουν στο Μαξίμου ή στο Καστρί;».

«Εκανα δύο φορές τον γύρο του κόσμου για να φτάσουμε στον Μηχανισμό, το μόνο μέσο που θα μπορούσε να μας εξασφαλίσει αυτό το ιλιγγιώδες ποσό για να μη χρεοκοπήσουμε» είπε και χαρακτήρισε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως αθλιότητα ότι είχε προαποφασίσει να κάνει τη δουλειά των Αμερικανών κάνοντας μάλιστα αναφορά και στον Ανδρέα Παπανδρέου που κάποιοι τότε τον χαρακτήριζαν πράκτορα των Αμερικάνων.

«Σήμερα κ. Τσίπρα, μετά από 30 χρόνια, δεν χρειάζεται να βγάζω την ταυτότητά μου για να αποδεικνύω ποιος είμαι. Το ποια η προσφορά και ο αγώνας μου, το ξέρει ελληνικός λαός. Παραμένουν όμως πολλά ερωτηματικά για την δικιά σας πορεία, αν συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο», απάντησε ο Γ. Παπανδρέου. «Μιλάτε για Μνημόνιο χρεοκοπίας, αλλά θέλετε ο μισθός σας και των υπαλλήλων σας να μπαίνει κάθε μήνα. Η χρεοκοπία ήταν ante portas και δεν την ζήσαμε, δεν την ζήσατε, γιατί εμείς κάναμε το καθήκον μας. Δεν ζήσαμε σκηνές Αργεντινής, να βγαίνουν οι εργαζόμενοι στους δρόμους, άνεργοι, με κλειστές δημόσιες υπηρεσίες, εξαθλίωση, λεηλασία και αστάθεια».

«Έχετε μελετήσει την ιστορία της Αργεντινής; Η Αργεντινή κατέρρευσε, ακριβώς επειδή πήγε στο ΔΝΤ, ακριβώς επειδή υιοθέτησε αυτήν την νεοφιλελεύθερη πολιτική», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ξεπουλάτε την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, τον ΟΠΑΠ. Είναι μεγάλο το σκάνδαλο, με την έννοια ότι η χώρα δεν έχει την δυνατότητα να σταθεί στα πόδια της, ακόμα και αν ανακάμψει η χώρα» παρατήρησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Ιδιωτικοποιείτε την Αγροτική Τράπεζα που έχει υποθηκευμένα τα 2/3 της ελληνικής γης, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με την πιο μεγάλη καταθετική βάση...»

«Σήμερα όλοι μπορούν να μιλάνε εκ του ασφαλούς, να λένε ό,τι αθλιότητα θέλουν, όπως ότι όλα είναι προαποφασισμένα, ότι λειτουργήσαμε «βάσει σχεδίου για να κάνουμε τη δουλειά των Αμερικάνων». Δηλαδή αν χρεοκοπούσαμε, δεν θα κάναμε την δουλειά των Αμερικάνων;», ανέφερε μεταξύ άλλων στην απάντησή του ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου απαντώντας στα λεγόμενα του Α. Τσίπρα για Μνημόνιο χρεοκοπίας, τον χαρακτήρισε ανιστόρητο και ότι είπε ότι ζει σε ένα παραμύθι, ότι καπηλεύεται τον πόνο του λαού με τζάμπα ρητορική και ότι το κόμμα του κάνει κουβέντες σαλονιών σαν επαναστάτες χωρίς αιτία.

«Φταίει το ΔΝΤ για όλα; Ε, ας τους διώξουμε! Θέλετε να παραιτηθούμε από την 5η δόση; Πείτε στους πολίτες πως θα πληρωθούν τον Ιούνιο! Δεν θέλετε να δείτε την αλήθεια, πείτε μας πως δεν θα ρημάξει η χώρα. Αν δεν έχετε καμία λύση να προτείνετε μην παίζετε με τη δοκιμασία και τα βάσανα του κόσμου».

Είπε ότι τη χρεοκοπία «δεν τη ζήσαμε γιατί εμείς κάναμε το καθήκον μας» ενώ ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να ρωτήσει τη ΝΔ «τους νέους συνοδοιπόρους σας πώς οδηγήθηκε η χώρα στην κατάρρευση». Ρώτησε μάλιστα τον κ.Τσίπρα: «Σας προβληματίζει που ταυτίζεστε με τον κ. Σαμαρά;» υπογραμμίζοντας ότι δίνει στη ΝΔ άφεση αμαρτιών.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η εθελοντική αναδιάρθρωση δεν θα βοηθήσει την χώρα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share via email, networking sites and bookmark using any service!