Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Η τιμή του Motorola Xoom στην Ευρώπη!

Άουτς!

Το Xoom ούτε λίγο ούτε πολύ πρέπει όλοι σας να το έχετε ακούσει αφού είναι η πρώτη απόπειρα της Google να προσαρμόσει το Android στα tablets και από ότι φαίνεται, από τον ενθουσιασμό του κόσμου, τα κατάφερε πολύ καλά. Το ότι τα κατάφερε αρκετά καλά όμως έχει και τα αρνητικά αφού το η αναμενόμενη επιτυχία της συσκευής προβλέπει και μεγάλη τιμή.

Τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές το Xoom πουλιέται στην Αμερική στην τιμή των μόλις $799 (577€) για το 3G+WiFi μοντέλο και έχει ανακοινωθεί ότι το απλό που θα έχει μόνο WiFi θα κοστίζει $600(433€), αλλά όσοι έχουν μια μικρή εμπειρία με τις τιμές του εξωτερικού θα ξέρουν ήδη ότι αυτές οι τιμές δεν ισχύουν για τις πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες (μια από αυτές, ναι, είναι και η Ελλάδα) και οι τιμές είναι πάντα αυξημένες στο σημείο να αγγίζουν την ισοτιμία δολαρίου με ευρώ 1 προς 1, δηλαδή αν για μια συσκευή το φτωχαδάκι ο Αμερικάνος πρέπει να πληρώσει $500 τότε ο μέγιστος ο Έλληνας πρέπει να πληρώσει περίπου 500€ δηλαδή $691! Καλό, ε;

Ευτυχώς από ότι φαίνεται στην περίπτωση του Xoom η διαφορά στην τιμή δεν θα είναι τόσο τραγική αν και θα είναι όπως πάντα ακριβότερο! Αν δεν υπάρξει καμία αλλαγή τότε η τιμή του απλού Xoom που έχει μόνο WiFi θα είναι περίπου 529€ και το ακριβό που θα έχει 3G+WiFi θα κοστίζει 699€.

Αν θέλετε τη γνώμη μου φυσικά και τα θεωρώ ακριβά και αν ξεχάσουμε ότι φοράνε Android τότε οι μόνες συσκευές στις οποίες μπορείς να τα βάλεις δίπλα είναι τα Netbooks που ξεκινάνε τα 300€ μέχρι 500€. Από την άλλη μεριά βέβαια κατανοώ το λόγο που έχουν βάλει την τιμή τόσο ψηλά: Ο άμεσος ανταγωνιστής του Xoom δεν είναι άλλος από το iPad, όταν λοιπόν η τιμή του ξεκινά από τα 450-550€ τότε η Motorola δικαιολογημένα πιστεύει ότι η δικιά της συσκευή που είναι τόσο καλύτερη αξίζει το ίδιο ή και παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share via email, networking sites and bookmark using any service!