Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη

Για μία ακόμη ημέρα παραλύει η χώρα την Πέμπτη από την εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις ρυυθμίσεις για το ασφαλιστικό που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των οικονομικών μέτρων.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινώσει οι κλάδοι, στην απεργία, θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο φορέα, στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες.
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Συγκεκριμένα, χωρίς συγκοινωνίες θα μείνει η πρωτεύουσα, καθώς δεν θα κινηθεί κανένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς, πλην του Ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.
Όπως αποφασίστηκε, χειρόφρενο για όλο το 24ωρο της Πέμπτης τραβούν λεωφορεία της ΕΘΕΛκαι τρόλεϊ, ενώ δεν πρόκειται να βγουν από τα αμαξοστάσια το Μετρό, ο Προαστιακός και το Τραμ.
Το μόνο μέσο που κινηθεί τμηματικά θα είναι ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, ο οποίος θα εκτελεί δρομολόγια από τις 10 το πρωί, έως τις 4 το απόγευμα.
Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ με αποτέλεσμα να μην εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο, εκτός εκείνων, των λεγόμενων «Κοινωνικών Αναγκών». Η απεργία της Πέμπτης θα επηρεάσει και τα αυριανά δρομολόγια του Οργανισμού, γι αυτό καλό θα είναι το κοινό να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του ΟΣΕ.
Τέλος, κανονικά θα εκτελεστούν οι πτήσεις των αεροσκαφών, καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στην απεργία.
Ενδέχεται όμως να προκύψουν προβλήματα στο δίκτυο του εσωτερικού και κυρίως σε μικρά αεροδρόμια, αν απεργήσουν οι εργαζόμενοι στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ.
Επίσης, δε θα αποπλεύσουν τα πλοία λόγω της 24ωρης απεργίας των ναυτεργατών και των λιμενεργατών.
Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.
«Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ως έχει. Θα δώσουμε τον αγώνα εναντίον αυτής της μεταρρύθμισης. Επιχειρήθηκε μετά τα σενάρια φόβου και τρομοκρατίας να εμφανιστεί μια light εκδοχή που όμως επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην δομή και στην εσωτερική λειτουργία του συστήματος. Με τον πιο ακραίο και αντικοινωνικό τρόπο πλήττει χαμολοσυνταξιούχους και νέους, το θέμα είναι το σύστημα να μην είναι μόνον οικονομικά βιώσιμο, αλλά να έχει και κοινωνική αποτελεσματικότητα».  Γιάννης Παναγόπουλος
Σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε ότι το ασφαλιστικό θίγει χαμηλόμισθους και νέους ασφαλισμένους και επαναφέρει με τον πιο σκληρό και άδικο τρόπο το ΛΑΦΚΑ. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος έκανε λόγο για ανατροπές σε θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share via email, networking sites and bookmark using any service!